Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.08.2015 12:02 - Характери
Автор: sever Категория: Изкуство   
Прочетен: 5988 Коментари: 6 Гласове:
27

Последна промяна: 20.08.2015 12:06

Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg

Всеки човек има три характера: този, който му приписват; този, който сам си приписва, и този, който в действителност има. Срещата на два характера е като взаимодействието между две химически вещества: ако има реакция и двете се трансформират. Истинският мъж няма лице, той има характер и принципи. Истинската жена има осанка, харизма и истински мъж. Характерът изключва скромността. Няма нищо по-измамно от привидната скромност. Зад нея обикновено се крие незачитане на чуждото мнение, а понякога - самохвалство. Ако си се родил с кофти характер - започваш от нула.  Има милиони акорди. Има милиони числа. Но хората все забравят за нулата. Без нея обаче числата са просто аритметика. Без празния акорд музиката е само шум. А човекът без характер е празен шум. Характерът е проекция на духовното развитие на личността. Не можеш да живееш без душата си. Има периоди в живота, когато човек - при наличие на известни актьорски заложби е способен да заблуди дори самия себе си, че не е безхарактерен. Имаш ли характер вървиш към смирение. Ние не можем да понесем у хората недостатъците, които притежаваме сами. Мерило за невежеството ни е степента, в която вярваме в неправдата и трагедията. Онова, което за гъсеницата е краят на света, за Учителя е пеперуда. При формирането на характера е много важно никога да не позволявате на училището да попречи на образованието ви. Безхарактерните хора са незначителни. Те се опитват да омаловажат вашите стремежи. Незначителните хора винаги правят това. Истински великите са тези, които ще ви накарат да чувствате, че и вие също можете да станете велики. Характерът е плод и на истината, и на паметта, но ако говорите само истината, не ви е нужна добра памет. Характерите са плод на любовта или омразата. Господ чува молбите на хората, които искат да забравят омразата, но е глух за тези, които искат да избягат от любовта. Глупавите хора имат калпави характери поради леността на ума си. Те създават проблемите. Умните хора решават проблеми, гениалните ги предотвратяват. Характерът на всеки човек оказва въздействие върху щастието на другите, в зависимост от умението му да носи полза или вреда. Характер не се изгражда в тишина и спокойствие, а само в изпитания и страдания душата заяква, погледът се прояснява, стремежите се развиват и човек постига успех.  Важно е да знаем, че сееш ли мисъл - жънеш действие; сееш действие и жънеш навик; сееш навик и жънеш характер; сееш характер и жънеш съдба. И не забравяйте, че патетиката на крилата е фалшива поезия на етажа на гъсеницата.

 

Споделените заедно мисли са на:

Юнг, Джейн Остин, Г. Грийн, Оскар Уайлд, Дела Раи, Юго, Цвета Стоева, Текери, Марк Твен, Адам Смит, Екзюпери, Емили Бронте, Ричард Бах, Паоло Куелю, Айнщайн, Хелън Келър и Тери Пратчет.





Гласувай:
28



Следващ постинг
Предишен постинг

1. slavimirgenchev1953 - Успяла си
21.08.2015 06:47
да събереш забележителни мисли в едно цяло, една завършена мисъл, която разкрива влиянието на екзистенциалното върху човешкото битие. Или битуване.
цитирай
2. injir - Да-а-а. . . За гъсеницата крилете са ...
21.08.2015 10:56
Да-а-а... За гъсеницата крилете са неразбираемо понятие...
цитирай
3. lion1234 - Чудесно е описано:
22.08.2015 13:13
мисъл - действие - навик/ принцип/ - характер - съдба. Тук няма как да не се сетя за уточнението на Сартър: при човека съществуването предхожда същността. Иначе казано, ние не сме направени като ,,готов продукт'', а напротив - ние сами правим себе си всеки ден, всеки час, всеки миг чрез своите оценки, избори и решения. В тази връзка, моята кратка дефиниция за характер е способността ни за оценка, избор и решение.
Великолепно есе, обединило мъдростта и опита на плеяда светли умове!
цитирай
4. planinitenabulgaria - Eдно есе, рожба на висш разум.
07.12.2015 23:08
То не може да се коментира - би ли могъл друг да добави нещо към тези върховни мисли, валидни за всеки мислещ човек.
Брависимо, г/жо Север, създала си шедьовър!!!
И заслужаваш един музикален поздрав с героично звучене:
http://www.youtube/watch?v=QvStcNr-2l8


цитирай
5. emi1ts - "...Истински
06.10.2021 11:40
великите са тези, които ще ви накарат да чувствате, че и вие също можете да станете велики..."Това е вярно!И е израз на скромност според мен. Допускат(искрено), че при определени обстоятелства и усилия другите могат да имат същите а може би и по големи постижения!Поздрави за хубавата и будеща размисли тема!
цитирай
6. sever - ". . . Истински великите са ...
06.10.2021 22:04
emi1ts написа:
"...Истински великите са тези, които ще ви накарат да чувствате, че и вие също можете да станете велики..."Това е вярно!И е израз на скромност според мен. Допускат(искрено), че при определени обстоятелства и усилия другите могат да имат същите а може би и по големи постижения!Поздрави за хубавата и будеща размисли тема!

И аз благодаря! :)))
цитирай
Вашето мнение
За да оставите коментар, моля влезте с вашето потребителско име и парола.
Търсене

За този блог
Автор: sever
Категория: Изкуство
Прочетен: 608939
Постинги: 75
Коментари: 802
Гласове: 18309
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031